Angeline Rose

Határidőnapló újragondolva

határidőnapló borító

előtte-utána

Bár ez most nem tárca…, de egy korábbi  nagyon nőcis tárcához  ( Csillámszőttes strasszköves csatos tárca   ) illő kreáció talán megérdemli, hogy bemutassam itt is, már csak azért is, mert egyik kedvenc anyagomból készült, és a nőiesség minden ismertetőjét magán hordozza 🙂 ♥ 

Szóval… születésének rövid története pár szóban összefoglalva:

A tavalyi határidőnaplóm a képen látható szépség volt, amit az én Drága Anyukámtól kaptam:

secret_calendar_b6-db-beige_cotoure_2015

(és amellett, hogy nagyon csodás, mindent tartalmaz, amire szükségem van általában egy határidőnaplóban- mérete tökéletes,  borítója szerintem önmagáért beszél, a külső burkolata nagyon minőségi  és nem csak kívül, belül is elsőosztályú papírból készült, szóval imádtam). Ezért is kerestem tudatosan már novembertől a 2016-os kollekciót, ami bár ezt a design-t már maga mögött hagyta (sajnos… mert én nem untam meg, és egészen biztosan ismét választottam volna), de láthatóan ismét gyönyörűségekkel jött elő Dolce Blocco a 2016-os évre.

http://www.dolceblocco.shop.hu/

De… 

Az év vége felé, néhány szupermarketben megpillantottam az új kollekciót, ami persze ugyan teljesen kitűnt magas minőségével a többi határidőnapló és egyéb notesz közül, amik mellé ömlesztve rakták be ezeket a szépségeket… (és ekkora már beszereztem a saját példányomat, ami életben amúgy még sokkal szebb, mint a képen:

secret_calendar_femme_fatale

(beszerezhető itt: http://www.dolceblocco.shop.hu/secret-planner-2016-87/femme_fatale_secret_planner )

… szóval, kissé elkedvetlenített, hogy ilyen méltatlan körülmények között látom többek között az én régi-új kedvencemet (amúgy egész évben dícséreteket zsebeltem be, ha meglátták, mikor időpontokat rögzítettem benne… és azért lássuk be, egy igazán elegáns határidőnapló igenis hozzátartozik a nőiesség kelléktárához, ugyanúgy, mint egy szép pénztárca.. (  🙂 , persze mi más is jutna legelőször eszembe..), vagy egy szép ékszer, vagy a harmónikus öltözet, -hozzávaló kiegészítőkkel, órával, vagy a hajunkba rakott csattal… ) És  ha igazán stílusosak akarunk lenni, akkor törekszünk az egyedire, és nem a tucatra… (ettől függetlenül, Dolce Blocco határidőnaplóit nem tartom tucatnak), de amikor már kb a negyedik szupermarketben találkoztam a sajátom 529-edik példányával, akkor kicsit kedvemet szegte, hogy a sajtok, és wc papírok mellett a kosaramba tehetnék egy szerintem joggal nem oda illő minőségi darabot.

Ekkor jött az ötlet, hogy a külső fedlapokra készítsek egyedi borítást, amit itt lentebb meg is mutatok.

első füzetborító5f

Ennél a feladatnál különösen igaz, hogy nagyon precízen kell mindent lemérni, kiszabni, és nem elslendriánkodni, mert ha nem jó a méret, két lehetséges verzió van: vagy bután néz ki a lötyögő borító, vagy rá sem megy az eredetire.

A szép tartás érdekében kisebb merevítéseket alkalmaztam közbélésekkel, és a képeken ugyan nem látható, de a fedlappal érintkező belső borítás színben illeszkedő szaténból készült, igazán stílusosan (minekután Kedves Unokanővérem ( http://hobbykatti.cafeblog.hu/   )a képeket látván jelzőként a szexis szóval illette a határidőnaplóm új ruháját és erről eszembe jutott, hogy egy igazán stílusos nő nem csak a felsőruházatában , de a nem látható alsóruházatban is ad a részletekre), tehát , ha az én kis Dolce Blocco-mat lecsupaszítjuk, és láthatóvá válnak az amúgy láthatatlan részletek, akkor is szépséges a borító a maga szatén fényével és finom tapintásával. Amúgy Kati (  http://hobbykatti.cafeblog.hu/ ) jelzője szöget ütött a fejembe, és jobban megnéztem a kész borítót, és akkor láttam csak, amit ő kapásból…  A szép csillámos szőttes anyag elég nőcis, viszont a rávarrt csodás fekete csipke igazán dögös nőcissé teszi, mert olyan látszatra, mint egy vadító combfix. … na ennyit a borító ezen oldaláról. Ja, és még egy kicsi adalék… : a képen nem látszik jól, de ennek a Dolce Blocco modellnek a neve :

Femme Fatale

első füzetborító szettben10f első füzetborító szettben11f

 

 

 

első füzetborító4f első füzetborító3f

 

 Úgy látszik a Nomen est omen (nevében a sorsa) Dolce Blocco-m nem engedett más külsőt magára, csakis  a nevében hordozott elrendeltetést. Amúgy Pinteresten a Femme fatale címszóra többek között ezt a képet találtam, (talán hangulatában illeszkedik ide.. 🙂

femme fatale

https://www.pinterest.com/pin/450782243921799984/ Femme fatale

A határidőnapló belső címlapján látható egy kis virág, ezért választottam  fénylő díszként egy hasonló formájú virágot a külső borítóra.

Tizedik tárca10frészlet

első füzetborító5f

 

 

 

 

 

 

 

 

Rögzítettem hozzá még egy gumileszorítót, mint ahogy az eredetin is van.

És most már igazán egyedi határidőnaplónak örülhetek 🙂 

 

első füzetborító szettben9f első füzetborító szettben8f első füzetborító szettben7f első füzetborító szettben6f

 

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!